Θεωρία Martingale – θεωρία Διπλασιασμού

Θεωρία Martingale

Martingale

Θεωρία Martingale

Μια διάσημη στρατηγική πονταρίσματος είναι ο διπλασιασμός του αρχικού πονταρίσματος ή αλλιώς  θεωρία του Martingale. Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιείται συχνά στο χρηματηστήριο και στα καζίνο ιδίως στη ρουλέτα στο μαύρο – κόκινο ή  μικρά – μεγάλα (αν και σε μερικά δεν επιτρέπεται  ή υπάρχει όριο διπλασιασμών ) αλλά έχει διαδωθεί ευραίως και στο online betting εξαίτίας των μεγάλων ορίων πονταρίσματος και των ποικίλων διαθέσιμων εταιρειών στοιχήματος στον παίκτη. Η συγκεκριμένη τακτίκή είναι πολύ απλή και κατανοητή κάτι που ευνοεί την γρήγορη διάδωση της αλλά και συχνή χρήση της από τον μέσο παίκτη. Στο στοίχημα αυτη η θεωρία είναι πολύ απλή και το αρχικό κέρδος καθορίζεται απο την απόδοση την οποία ποντάρουμε. Ο παίκτης καλείται να διπλασιάζει, το αρχικό ποσό πονταρίσματος του έως προβεί σε μία σωστη και κερδοφόρα επιλογή. Όταν το στοίχημα του θα είναι εν τέλει κερδοφόρο θα έχει κερδίσει το αρχικό του ποσό πονταρίσματος.

Παράδειγμα

  • Ποντάρουμε 100 ευρώ σε ένα γεγονός 1 με απόδοση 2,00.  Αποτέλεσμα  χάνουμε,
  • Ποντάρουμε 200 ευρώ σε ένα γεγονός 2 με απόδοση 2,00.  Αποτέλεσμα  χάνουμε,
  • Ποντάρουμε 400 ευρώ σε ένα γεγονός 3 με απόδοση 2,00.  Αποτέλεσμα  χάνουμε,
  • Ποντάρουμε 800 ευρώ σε ένα γεγονός 4 με απόδοση 2,00. Αποτέλεσμα  κερδίζουμε 800 Ευρώ – 700 Ευρώ  που χάσαμε τις 3 πρώτες φορές,  κερδίζουμε το αρχικό ποσό που θα κερδίζαμε στο πρώτο αγώνα, δηλαδή τα 100 Ευρώ.

Προτερήματα

  • Πρόκειται για μια πολύ απλή μέθοδο που δεν χρειάζεται πολύπλοκη στοιχηματική μελέτη για να οδηγήσει στην κερδοφορία
  • Είναι πολύ κατανοητή και εύχρηστη για τον μέσο παίκτη
  • Μπορεί να έχει πολύ γρήγορα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού τα διαθέσιμα παιχνίδια προς στοιχηματισμό είναι πάρα πολλά σε καθημερινή βάση
  • Ενδείκνυται για παίκτες που διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια, αφού θα έχουν την ασφάλεια και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε ένα σερί αποτυχημένων στοιχηματικών επιλογών

 

Μειονεκτήματα

Το κυριότερο αλλά πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι η πιθανότητα απώλειας του συνολικού κεφαλαίου σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Ένα σερί αποτυχημένων επιλογών είναι αρκετό για να οδηγήσει στην αποτυχία. Με αρχικό ποσό πονταρίσματος 100 € οι 10 σερί αποτυχημένες επιλογές οδηγούν στην απώλεια των 102.300 € (100+200+400+800+1600+3200+6400+12800+25600+51200). Δυστυχώς, το ρίσκο μετά από κάποια σειρά αποτυχημένων επιλογών είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το προσδοκόμενο κέρδος ,το αρχικό ποντάρισμα. Θεωρητικά η 1/10 επιτυχημένες επιλογές σε απόδοση του 2.00 φαίνεται κάτι εξαιρετικά πιθανό και εφικτό, παρά όλα αυτά ο κίνδυνος ενός μεγάλου σερί αποτυχημένων επιλογών πάντα είναι μια πιθανότητα.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

προγνωστικα στοιχηματος