Μπουντεσλίγκα στα… τελευταία της!

Το γερμανικό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του. Απομένουν δύο αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία. Ο τίτλος έχει κριθεί και για όγδοη συνεχόμενη φορά και τριακοστή στο σύνολο ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου, που ήδη στοχεύει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια έχουμε μάχες για την τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν, αλλά και για τη σωτηρία με τη μάχη να κορυφώνεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κολωνία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στο Rhein Energie Stadion η Κολωνία υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 33η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν καθόλου καλή επανεκκίνηση μετά την διακοπή, αλλά οι συγκυρίες και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων θα κρατήσουν την ομάδα της Κολωνίας στα σαλόνια του κορυφαίου πρωταθλήματος της Γερμανίας. Έχει ελάχιστες αλλά σημαντικές απουσίες για το σημερινό παιχνίδι με τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να είναι διαδικαστικά. Απέναντι βρίσκονται οι «αετοί» της Φρανκφούρτης που κρατάνε ζωντανό το όνειρο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Άιντραχτ έχει να καλύψει 5 βαθμούς σε δύο παιχνίδια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και η αγωνιστική κατάσταση της ομάδες μαρτυρά πως θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Δύο στις δύο νίκες σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα και ταξιδεύει στην πόλη της Κολωνίας με καλή διάθεση. Η προϊστορία είναι μοιρασμένη, αν και η ομάδα του Χούτερ αναζητά και εκδίκηση από την ήττα του πρώτου γύρου στο εντός έδρας παιχνίδι (2-4). Δεν υπολογίζονται οι Φερνάντες, Καμάντα και Πασιέντζα, αλλά η προβλεπόμενη αρχική ενδεκάδα είναι πολύ επικίνδυνη και έτοιμη να διεκδικήσει το τρίποντο. «Διπλό» του 2,40 από την Stoiximan είναι η καλύτερη επιλογή.

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Άουγκσμπουργκ

Φορτούνα Ντίσελντορφ και Άουγκσμπουργκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Merkur Spiel Arena για την προτελευταία στροφή του γερμανικού πρωταθλήματος. Ίσως η πιο σημαντική και κομβική αναμέτρηση στο σημερινό πρόγραμμα, καθώς η Φορτούνα θέλει την νίκη για να αποφύγει τα μπαράζ της παραμονής στην Μπουντεσλίγκα. Η Μάιντς μεσοβδόμαδα πήρε νίκη – σοκ εκτός έδρας με αντίπαλο την Ντόρτμουντ και αύξησε την διαφορά στους 5 βαθμούς από τη 16η θέση. Το κυρίως ερώτημα είναι ποια ομάδα ανάμεσα σε Φορτούνα Ντίσελντορφ και Βέρντερ Βρέμης θα ακολουθήσει την Πάντερμπορν στην Μπουντεσλίγκα 2 και ποια θα παίξει μπαράζ παραμονής σε μία δεύτερη ευκαιρία. Για την σημερινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα για την νίκη και έδειξαν πως δεν παρατούν εύκολα οποιαδήποτε προσπάθεια μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα. Παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο την Λειψία όπου ήταν 2-0 πίσω στο σκορ μέχρι το 86’ και έπειτα ακολούθησαν δύο γρήγορα γκολ (87’ και 90’) για να πάρουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Η Άουγκσμπουργκ από την πλευρά της αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς αλλά και την απουσία του Γιέντβα, οπότε η αποστολή της στο Ντίσελντορφ μοιάζει δύσκολη. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε με εντυπωσιακή νίκη της Άουγκσμπουργκ με 3-0, αλλά το σημερινό δεν θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτού του Δεκεμβρίου. Περιμένουμε όμως να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως κάνει συνέχεια άλλωστε, αλλά και γενικά θα δούμε γρήγορο ποδόσφαιρο και πολλές φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες. Προβλέπω Goal/goal σε απόδοση 1,80 στη Stoiximan.

Σάλκε – Βόλφσμπουργκ

Στην Veltins Arena η Σάλκε φιλοξενεί την Βόλφσμπουργκ. Μία αναμέτρηση που έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, καθώς μόνο η Βόλφσμπουργκ είναι στην πρώτη επτάδα και κοντά στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Κινδυνεύει να βγει εκτός αυτής αν δεν πάρει τα θετικά αποτελέσματα που επιθυμεί. Ακολουθούν δύο δύσκολοι και απρόβλεπτοι αγώνες με Σάλκε και Μπάγερν Μονάχου. Βέβαια, η μία είναι σε κακό φεγγάρι και η άλλη έχει στεφθεί πρωταθλήτρια με τα υπόλοιπα ματς να μην έχουν τόσο ενδιαφέρον. Πολλά σκαμπανεβάσματα για τους Λύκους μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και θα έλεγε κανείς με βάση την προϊστορία πως δεν έχουν και πολλές ελπίδες στο Γκελζενκίρχεν. Οι Βασιλικοί Μπλε όμως, μετράνε 12 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, με τον Ντέιβιντ Βάγκνερ να είναι σε δυσάρεστη θέση. Η Σάλκε θα μείνει χωρίς συμμετοχή στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, αλλά μπορεί να βγει σε καλό καθώς θα καλυφθούν κάποια κενά με πολλές μεταγραφικές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι. Πολλές απουσίες με τραυματισμούς αντιμετωπίζει η Σάλκε και χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της θα είναι δύσκολο το έργο της. Όπως όλα δείχνουν, οι Λύκοι θα έχουν το πάνω χέρι σήμερα, καθώς το κίνητρο είναι αρκετό για να τους θεωρεί κανείς φαβορί. Πάμε στα γκολ όμως, με Over 2.5 γκολ στο 1.72 από την Stoiximan.

Leave a Comment